Xiaomi Mi Max 3 çıkış tarihi için geri sayım!

Xiaomi CEO’su Lei Jun gerçekleştirdiği açıklama ile Mi Max 2 halefinin Temmuz ayı içerisinde tanıtılacağını onayladı. Jun tarafından bu açıklamanın Weibo üzerinde gelen soru üzerine yapıldığını da bot olarak düşelim.

Bu yıl içerisinde şirketten ayrıca; Xiaomi Mi 7 ve Xiaomi Mi 8th Anniversary Edition akıllı telefonlar ile Xiaomi Mi Band 3 spor bandı gibi ürünlerin sunulması da bekleniyor. Öte yandan, bu ürünler için şimdilik herhangi bir tarih aralığı mevcut değil.

Xiaomi Mi Max 3 özellikleri neler olacak?

Xiaomi Mi Max 3 özellikleri için birçok farklı beklenti bulunuyor. Bunlar arasında ürünün 18:9 oranında 6.99 inç Full HD+ ekran ile gelmesi başı çekiyor. Yine tahminlerden 5,500 mAh kapasiteli dev bir batarya ise cihazın uzun süreli kullanımını mümkün kılabilir. Bu bataryanın Quick Charge 3.0 hızlı şarjteknolojisinin yanı sıra Qi kablosuz şarj desteği sunabileceği düşünülüyor. Ek olarak ekstra güvenlik için iris tarayıcı da cihazda yer alabilir.

Temel modelin gücünü Qualcomm Snapdragon 636 çipsetten alması beklenirken, üründe 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama olacağı söyleniyor. Üst model içinse Qualcomm Snapdragon 660 çipset, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama ön görülüyor.

Kamera tarafına baktığımızdaysa çift kamera kurulumu sunulması ihtimali oldukça yüksek. Bunun için Sony IMX363 veya Samsung S5K217+S5K5E8modülleri kullanılabilir. Ayrıca, ön taraf ise Samsung S6K4H7 sensör ve OmniVision OV2281 iris tarayıcıya emanet olabilir.

Ürünün kutudan Android 8.1 Oreo mobil işletim sistemi ile çıkacağı da iddialar arasında. 3.5 mm kulaklık girişinin ise cihazda yer almayacağı söyleniyor.

Kaynak:Shiftdelete.net