Volkswagen rekor kırmak istiyor

Dört çeker elektrikli prototipin hedefi, bitiş çizgisinde elektrikli otomobiller için yeni bir rekor kaydetmek. Bu yeni motorsporu projesi, Volkswagen’in kendisini elektrikli araç üretiminde bir lidere dönüştürme hususunda yürüttüğü sürecin bir parçası. Alman otomobil üreticisi, 2025 yılı itibariyle 23 farklı tamamen elektrikli otomobil sunmayı hedefliyor.

Araç, şirketin Wolfsburg‘daki Teknik Geliştirme birimi ile yakın bir ilişki içerisinde Volkswagen Motorsport tarafından geliştiriliyor. Volkswagen Motorsport yöneticisi Sven Smeets, yarış hakkında “Pikes Peak’teki yarış bizim için yeni bir başlangıç. İlk kez tamamen elektrikli bir yarış aracı geliştiriyoruz. Bu proje ayrıca yeni motorsporları oryantasyonumuz için de önemli bir dönüm noktası. Ekibimiz bu inanılmaz mücadeleye girmek için oldukça heyecanlı.” dedi.

Alman otomobil üreticisi, Pikes Peak dağ yarışına en son 1987 yılında iki motorlu bir Golf ile katılmıştı ve araç yarışı zar zor tamamlamıştı. Smeets, “rövanşa çıkmanın tam zamanı” olduğunu düşünüyor.

Pikes Peak Uluslararası Tırmanma Yarışı, 1916 yılından beri Colorado Springs‘in yanındaki Rocky Dağları‘nda koşulmakta. Yarışçıları zirve yolunda 1432 metrelik yüksekliğe ulaştıran 20 km’lik parkur, ayrıca deniz seviyesinden 4267 metre yükseğe ulaşıyor.

Kaynak:SHIFTDELETE.NET