ANKARA - Ayşe Büşra Erkeç

Yazar Adil KaragözTürk milletinin esareti ve vatansızlığı kabul etmeyen büyük bir millet olduğunu ifade ederek, "Vatan, millet, din, bayrak, ezan deyince akan sular duruyor. Vatansız olmanın nelere yol açabileceğini bu millet biliyor. Vatansız kalmaktansa ölmeyi tercih ediyoruz." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde yaşananları araştıran Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih boyunca yaşanan milli mücadelenin en son örneğinin 15 Temmuz'da görüldüğünü dile getirdi.

Adil Karagöz, vatanın bütün ve bölünemez olduğunun altını çizerek, "Vatan, millet, din, bayrak, ezan deyince akan sular duruyor. Vatansız olmanın nelere yol açabileceğini bu millet biliyor. Vatansız kalmaktansa ölmeyi tercih ediyoruz. 15 Temmuz'da Çanakkale ruhunun ölmediğini ve yaşadığını dosta, düşmana gösterdik. O ihanet gecesini canlarıyla, kanlarıyla zafere dönüştüren kahraman gazilerimizden, aziz şehitlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

"15 Temmuz'un beyinlere kazınmasını istedim"

Yazar Karagöz, 15 Temmuz'da yaşananlardan ders alınması gerektiğini vurgulayarak, "15 Temmuz'da çok üzücü olaylar yaşadık. Ders alınması gereken bir olaydı. Bunun gelecek nesillere aktarılması, anlatılması, unutturulmaması gerekiyordu. O gece gazi ya da şehit olmuş kahramanlarımızın neler yaşadığını gelecek nesillere anlatılabilmek düşüncesiyle harekete geçtim." ifadelerini kullandı.

Darbe giriminde yaşananları olayın şahitleri olan gaziler ile şehit yakınlarından dinlediğini kaydeden Karagöz, "Gölbaşı ve Kazan Belediyesi'nden gaziler ve şehit yakınlarının listesini temin ettim. İstanbul'dan arkadaşlarım vasıtasıyla da gazi ve şehit yakınlarına ulaştım. Anlaştıklarımızla görüştüm, konuştum." dedi.

"İhanet içinde olanlar en ağır cezayı almalı"

Adil Karagöz, bugüne kadar 12 kitaba imza attığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Biz vatansız kalanlara sahip çıktık ülke olarak ama bize kapısını açan ve misafir eden olmaz. Allah muhafaza mahvoluruz. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Bu vatan hepimize yeter. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Hepimizin farklı görüşleri, fikirleri olabilir. Farklı fikirlere saygı göstermeliyiz. 15 Temmuz’da bu ülke büyük bir ihanetle karşı karşıya geldi. Bu ihaneti yapanların yaptıkları yanlarına kar kalmamalı. İhanet içinde olanlar en ağır cezayı almalı. Yoksa mağdurlar cezalandırılmış olur. Gaziler incinir, şehit yakınları rencide olur ve onların kalplerinde derin yaralar açılır. Acıları daha da derinleşir."

Yazar Karagöz'ün, şehit ve gazilerin fotograflarına yer verdiği "15 Temmuz'un 15 Hikayesi" isimli kitabı, Altınordu yayınlarından çıkarak okuyucuyla buluştu.