Antalyaspor Fenerbahçe maçı ile 2018-2019 sezonunun ilk yarısı tamamlanacak karşılaşmada kozlarını paylaşıyor. Henüz 1. dakikada F.Bahçe gole çok yaklaştı. Soldado'nun şutunu kaleci Boffin çıkardı. 20. dakikada Antalyaspor'da burnu kırılan Chico sakatlandı ve sedyeyle ambulansa taşındı, yerine Harun Alpsoy oyuna dahil oldu. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'de Neustadter 75. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Antalyaspor'un ilk 11'i:

Boffin, Nazım, Chico, Serdar, Salih, Cissokho, Zeki, Yekta, Hakan, Bahadır, Doukara

Fenerbahçe'nin 11'i:

Harun, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Elif Elmas, Ayew, Benzia, Mehmet Ekici, Soldado

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Valbuena riske edilmedi
Fenerbahçe'de ligin ilk yarısının son hafta mücadelesinde Antalyaspor karşısında Mathieu Valbuena forma giyemedi. Fransız futbolcunun adalesindeki ağrıların devam ettiği belirtildi. Valbuena bu nedenle rsike edilmeyip, maç kadrosundan çıkarıldı. Tecrübeli yıldızla ilgili maç öncesi yayıncı kuruluşa konuşan teknik direktör Ersun Yanal, "Valbuena'yı bugün riske etmedik. Eğer riske etseydik belki de daha uzun bir sakatlık yaşayabilirdi. Ligin ikinci yarısına tamamen hazır olacak" dedi.

Benzia hamlesi
Antalyaspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe'de ilk 11'de Yassine Benzia hamlesi geldi. Valbuena'nın yokluğunda hücumda Benzia ile başlayan teknik direktör Ersun Yanal, 4-1-4-1 düzenini de bozmadı. Geçtiğimiz hafta BB Erzurumspor maçı kadrosuna benzer bir düzenle takımını sahaya çıkaran Ersun Yanal, hücum hattında Benzia, Soldado, M.Ekici ve Ayew gibi isimleri tercih etti.

Soldado geri döndü
Sarı-lacivertli takımda, cezasını bitiren ve kupadaki Giresunspor maçıyla sahalara geri dönen Roberto Soldado, ligde de işbaşı yaptı. İspanyol forvet, son olarak 11. haftada oynanan Galatasaray derbisinde süre almıştı.  Soldado ilk 11'de ise son kez 9. haftada 0-0 biten Sivasspor mücadelesinde sahaya çıkmıştı.

Eksik sıkıntısı

Ev sahibi Antalyaspor da kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesi eskik oyuncularının sıkıntısını yaşadı. Bülent Korkmaz'ın ekibinde Mevlüt Erdinç, Charles, Doğukan, Celutska, Maicon, Diego, Vainquer ve Ozan Evrim gibi ilk 11'de de yer alan önemli isimler yer almadı.

15 yaşında kadroda
Antalyaspor'da maç kadrosunda sürpriz bir isim dikkat çekti. Eksiklerin çok olması nedeniyle teknik direktör Bülent Korkmaz, U15 ve U16 takımlarında forma giyen 15 yaşındaki Fehmi Koç'u maç kadrosuna aldı. Forvet bölgesinde oynayan genç Fehmi'ye güvendiklerini belirten Bülent Korkmaz, "Fehmi'yi kadroya aldığımıza göre güveniyoruz. 3 kupa maçında oynattık. Bunu yaparken tabii ki macera aramıyoruz, yetenek var. Doğukan, Mustafa ve Sergen'de olduğu gibi. Antalyaspor'un geleceğini düşünüyoruz

Acun Ilıcalı'dan ziyaret
Zorlu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'yi kamp yaptığı otelde sürpriz bir isim ziyaret etti. Fenerbahçeliliği ile bilinen Acun Ilıcalı, Antalyaspor maçından hemen öncesi sarı-lacivertli takımın yanına gitti. Teknik direktör Ersun Yanal'la da bir araya gelen Ilıcalı, başarı dileklerinde bulundu.

Zemin sorunu
Karşılaşmanın oynandığı Antalya Stadı'nda zemindeki bozukluklar göze çarptı. Yer yer topraklaşan zemin hem maç öncesi ısınmada hem de karşılaşma boyunca futbolcuları da rahatsız etti. Çimdeki sıkıntılar hemen dikkat çekerken, son aylarda fazlaca yağış alınmasının sorun yarattığı kaydedildi.

Tribünde boşluklar
Ligin ilk yarısının son maçında Antalyaspor ile Fenerbahçe'nin mücadelesinde taraftar sayısı az kaldı. Ev sahibi Antalyaspor'da taraftarlar beklenen ilgiyi maça göstermezken, yer yer boşluklar göze çarptı. Konuk takım Fenerbahçe'de de belli bir bölge dolarken, geçtiğimiz deplasmanlara nazaran daha az sayıda taraftar maça geldi.

Şampiyonluk pankartı
Maç öncesinde Antalyaspor taraftarları özel bir pankart açtı. Kale arkası tribününde kırmızı-beyazlı taraftarlar, İstanbul'u simgeleyen boğaz köprüsünün üzerinden paraşütle inen Antalyaspor taraftarı ve bayrağını açtı. Paraşütü uzaktan izleyen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da gösterilerek, şampiyonluk işaret edildi. Pankartın üzerine de büyük harflerle 'Elbet bir gün' yazısı yazıldı.