Küresel halkla ilişkiler şirketi Burson Marsteller'in hazırladığı ve Twitter verilerinden hareketle devlet başkanları, hükümetler ve dışişleri bakanlarının etkinliklerini ölçmeyi amaçlayan 'Twiplomacy 2018' raporu yayımlandı.

 

 

Buna göre, 372'si şahsi ve 579'u kurum ve kuruluş olmak üzere 187 ülkeden devlet başkanı, başbakan ve dışişleri bakanı olmak üzere 951 aktif Twitter hesabı kullanılıyor. Rapora göre, en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter olurken, onu Facebook, Instagram ve YouTube takip ediyor.

 

 

BM'ye üye ülkelerin yüzde 97'si Twitter, yüzde 93'ü Facebook kullanırken, yüzde 81'i Instagram ve yüzde 80'i ise YouTube kullanıyor. Twitter'ın canlı yayınlara yönelik Periscope uygulamasını BM'ye üye ülkelerin yaklaşık yarısı kullanırken Snapchat'i ise üyelerin yüzde 11'i aktif kullanıyor.

 

Recep Tayyip ERDOĞAN'IN 12 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR

Twitter'da 'realDonaldTrump' hesabıyla 52 milyon kişi tarafından izlenen Trump'ı, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'in 9 dilde yayın yapan '@Pontifex' hesabı izliyor. Papa'nın aynı platformda 47 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.