Twitter kullanıcılarının bir çoğu 140 karakter limitinin az olmasından yana dert yanarken bazı kullanıcılar ise 280’e çıkarılacak olan karakter limitinin siteyi bozacağını söylüyor. İki kafadar Timrasett ve HackneyYt isimli Twitter kullanıcıları bu tartışmalara inat 35 bin karakterden oluşan bir tweet paylaştı. Twitter, şimdiye kadar paylaşılan en uzun tweeti çok hızlı bir şekilde kaldırdı. Rekor uzunluktaki tweete ait görsellere internet üzerinden ulaşılabiliyor.

Atılan en uzun tweette şöyle yazıyor, ‘Timrasett ve HackneyYT, Twitter’ın karakter sınırını aşabilir. Bize inanmıyorsanız işte size tam 35 bin karakterlik ispatı:’ şeklinde ve devamında rastgele harflerin olduğu bir metin paylaşıldı.

Bir twitter kullanıcısı bu işlemin nasıl yapıldığını açıklıyor. İki kafadarın attığı tweet aslında bir URL. Eğer nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız bu Twitter kullanıcısının adımlarını takip ederek görebilirsiniz.

Timrasett ve HackneyYT isimli kullanıcıların ilginç rekoru uzun sürmedi. Twitter, iki kullanıcının hesaplarını geçici olarak erişime kapattı ve 35 bin karakterli tweeti kaldırdı. Sonuç olarak Twitter, büyük bir sosyal medya platformu ve bu şekilde rezil olmak istemiyor. Ayrıca bu kadar uzun tweetler kullanıcılar için sorun yaratabilir.

 

 

 YeniŞafak