Türkiye'deki yardım kuruluşları, düzenledikleri Kurban Bayramı organizasyonlarıyla hayırseverlerin yardımlarını dünyanın bir çok noktasındaki mazlum sofralarına ulaştıracak.

Türkiye'deki insani yardım kuruluşları önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da dünyanın birçok noktasındaki mazlum coğrafyalara ulaşabilmek için hazırlıklarını sürdürüyor. 

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki kurban kesim organizasyonları gerçekleştirecek yardım kuruluşları, Türk halkının bağışladığı kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracılık edecek.

Türk Kızılayı, 2007 yılından bu yana sürdürdüğü vekaletle kurban kesim kampanyasını "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla sürdürüyor. Yurt içinde 1 hisse bedeli 750 TL, yurt dışı 1 hisse bedeli 590 TL olan Kızılayın hedefi 170 bin hisse karşılığı kurban keserek 3 milyon 800 bin kişinin sofrasına kurban bereketini taşımak.

"1 milyon 500 bin insana ulaşmayı hedefliyoruz"

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yıl 33 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini, bu yıl yeni ülkeleri de organizasyona dahil ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilk defa Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, afetlerden etkilenen bölge halklarına dağıtılmak üzere kurban kesimi gerçekleştireceğiz. Yurt dışında yürüteceğimiz kurban faaliyeti kapsamında ihtiyaç sahibi yaklaşık 1 milyon 500 bin insana ulaşmayı, sofralarını bereketlendirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin hayırsever insanlarının merhamet elini her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya mazlumlarına uzatmalarına aracılık etmenin mutluluğunu, gururunu yaşayacağız inşallah. Ülkemizin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. İnsani yardımda dünya lideri olan ülkemiz insanlarının Kurban Bayramında da mazlumları unutmadığını göstereceğiz."

Kurbanlarını Türk Kızılayı aracılığıyla kestirmek isteyenlerin kendilerine 168 Kızılay çağrı hattı ya da www.kizilay.org.tr adresinden ulaşabileceklerini aktaran Kınık, kesimlerin de noter huzurunda yapılacağını ve isteyen kişilere 4 taksit imkanı sunduklarını dile getirdi.

"Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun"

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, bu yılki kurban organizasyonunu "Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun" sloganıyla Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da 40 ülke ve bölgede gerçekleştirerek yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Kurban hisse bedellerini yurt dışı 560 TL, yurt içi bin 100 TL olarak belirlediklerini aktaran Cengiz, Filistin için ise kurban hisse bedeli diğer fiyatlardan farklı olarak bin 700 TL olduğunu belirtti.

Cengiz, kan ve gözyaşı olan mazlum coğrafyalara Deniz Feneri ve diğer STK'ların kurbanı vesile kılarak milyonlarca insana barış götürdüğünü dile getirerek, "Gönüllüler gittikleri coğrafyaların masum ve mazlum insanlarının dualarını Türkiye'ye getiriyorlar. Kurban, bireysel bir ibadet olmakla beraber son yoksula ulaşana dek kapı kapı ziyaret edilen ihtiyaç sahibi aileler vasıtasıyla büyük bir gönüllü hareketine dönüşmüştür. Bu organizasyon aynı zamanda kardeşlik bağlarını güçlendiren, mesajı barış olan bir harekettir." değerlendirmesinde bulundu.

Hayırseverler www.denizfeneri.org.tr adresinden ya da 0212 414 60 60 no'lu çağrı merkezin üzerinden kredi kartı ile kurban bağışı yapabilecek. 

"Paylaştığın senindir, paylaş sevindir"

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki kurban organizasyonunu "Paylaştığın senindir, paylaş sevindir" sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 103 ülke ve bölgede gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.

İHH'nin bu bayram belirlediği kurban bedeli 750 TL. Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ye bağışlamak isteyenler kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak.

İHH kurban bağışlarını vakıf merkezine, temsilciliklere veya illerdeki insani yardım derneklerine yapılabileceği gibi www.ihh.org.tr adresinden ve 0212 631 2121 numaralı telefon üzerinden de gerçekleştiriliyor. 

"Kurban Yaşatır"

Sadakataşı Derneği, "Kurban Yaşatır" sloganıyla, "Bu bayram da kardeşlik bilinciyle kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için siz paylaşın, biz ulaştıralım" çağrısıyla kurban sevinciyle iyilik sofrasında buluşmaya davet ediyor.

Dernek tarafından yürütülen kurban organizasyonu çerçevesinde Türkiye'nin yanı sıra Afrika'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan Balkanlar'a, Orta Asya'dan Kafkasya'ya 30 ülkede gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Dernek, kurbanın bir ibadet olduğu bilinciyle İslami kural ve usullere riayet ederek yapılan hazırlıklarda 4 ayrı bölgeye uygun olarak kurbanlık fiyatları belirlendi.

Kurban fiyatları 1. bölge için 450 TL, 2. bölge için 700 TL, 3. bölge için bin 250 TL ve 4. bölge için 2 bin TL olarak açıklandı. Kurban bağışı yapmak isteyenler www.bagis.sadakatasi.org.tr adresinden ya da +90 (216) 614 04 61 nolu telefonu arayarak bağışta bulunabilir.

28 ülkeye Cansuyu ulaşacak

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2018 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Dernek bu yıl da Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor.

Bu yıl 3 kıta 28 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek Cansuyu, 51 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Dernek kurbanlık fiyatlarını 4 ayrı bölgeye uygun olarak belirledi.

Dernek, kurbanlık fiyatları Afrika'da 500 TL, Asya'da 550 TL, Türkiye ve Filistin kamplarında bin 100 TL, Gazze'de ise bin 700 TL olarak açıkladı.

www.kurban.cansuyu.org.tr adresinden ya da 444 66 39 nolu telefon aranarak kurban bağışında bulunabilinir.

Mirasımız Derneği’nin kurbanlıkları Kudüs’e

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan uluslararası sivil toplum kuruluşu Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), Kudüs’te vekalet yoluyla keseceği kurbanların hisse bedelini belirledi.

“Kurbanım Kudüs’e” üst başlığıyla “Kudüs’te kurban Aksa’da bereket vakti” sloganıyla Kurban çalışmalarına başlayan ve çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, 1000 (bin) büyük baş kurban kesmeyi hedefliyor.

Kurbanlık hissesi bin 450, bayramlık bağışı 100 lira

Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Mirasımız, bu yıl kurban hisse bedelini 1450 Türk Lirası olarak belirledi. 
Kudüslü çocukların bayramı yeni kıyafetlerle karşılamaları için de kampanya yürüten Mirasımız Derneği, bir bayramlık fiyatının 100 TL olduğunu bildirdi. Dernek, bu yıl farklı bir çalışmaya daha imza atarak Kurban bayramında kumanya dağıtacak. Bir kumanya paketinin fiyatı ise 150 TL olarak belirlendi.

Bayramın ilk gününe kadar vekalet verilebilir

Mirasımız Derneği Kurban Bayramı’nın birinci gününe kadar kurbanlık vekaletlerini kabul edecek. Kurban vekaleti için derneğin web sitesinden (www.mirasimiz.org.tr) ya da 0212-524 0101 nolu telefondan gerekli bilgilere ulaşılabiliyor.