Hitachi Sağlık İş Kolu Üst Yöneticisi Masaya Watanabekanser tedavisinde kullanılan parçacık ışın terapisinin Hitachi'nin sunduğu ileri teknolojilerden biri olduğunu belirterek, "Ülkenin ilk parçacık ışın tedavisi çözümünü tesis etmek için Türkiye ile çalışmaya oldukça istekliyiz." dedi.

Merkezi Japonya'daki Hitachi şirketi, Kurt & Kurt İthalat İhracat ve Mümessillik Anonim Sirketi’nin yüzde 75 hissesini satın almasıyla Türkiye'de sağlık alanındaki çalışmalarına hız verdi.

Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Watanabe, Türkiye'nin coğrafi konumuyla Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya için son derece stratejik bir önem taşıdığını, bunun yanı sıra bölgenin en büyük ve en güçlü sağlık hizmeti pazarı olduğunu söyledi.

Hitachi'nin Türkiye'deki son yatırımının hem şirket hem de Türkiye için çift taraflı bir kazanç olacağına inandıklarını vurgulayan Watanabe, "Türk hükümetinin vatandaşları için sağlık hizmetlerinde reform yapma konusundaki başarısı olağanüstü. Özellikle kamu-özel sektör iş birliğiyle Yozgat, Isparta ve Mersin’de 3 hastanenin açılmasındaki başarı, diğer ülkelerde Türkiye’deki uygulamalardan bir şeyler öğrenme isteği yaratmaktadır. Türkiye’nin uzmanlığını Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Afrika bölgelerine aktarmak için çok iyi konumlandığına inanıyoruz. Hitachi de bu hedefini desteklemek için Türkiye ile çalışmak istiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık turizmini güçlendirecek

Kanser tedavisinde kullanılan parçacık ışın terapisinin Hitachi'nin sunduğu ileri teknolojilerden biri olduğuna dikkati çeken Watanabe, "Ülkenin ilk parçacık ışın tedavisi çözümünü tesis etmek için Türkiye ile çalışmaya oldukça istekliyiz. Şu anda Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde benzer çözümler bulunmadığı için parçacık ışın tedavisi çözümünün Türkiye’nin sağlık turizmindeki konumunu önemli derecede güçlendireceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Watanabe, parçacık ışın tedavisinin 15 yılı aşkın bir süredir Mayo Clinic, MD Anderson gibi dünyanın en ileri onkoloji kliniklerinde tedavi amacıyla kullanıldığını ve parçacık tedavisi sistemlerine olan ihtiyacın giderek arttığını aktardı.

Söz konusu teknolojiyi Türkiye'ye de getirmek için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Watanabe, bu görüşmeler neticesinde Sağlık Bakanlığının da bu teknolojiye sıcak baktığını gözlemlediklerini anlattı.