Erdoğan, Balkanlar'daki barış ve istikrarın kilit ülkesi, aynı zamanda dost olarak gördükleri Sırbistan ile ikili ilişkileri her alanda geliştirme konusunda gereken karşılıklı iradenin mevcut bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, hem içinde bulunduğu coğrafyanın özellikleri hem de kendi iç dinamikleri sebebiyle sık sık ciddi sınamalarla karşı karşıya gelen bir ülke olduğunu belirten Cumhurbşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından ekonomiisini güçlendirdiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011-2015 yıllarında yüzde 7,1 büyüyen ekonominin bu yılın ilk yarısında yüzde 5,1'lik bir büyüme oranına ulaştığını, böylelikle Türkiye'nin yeniden hedeflerine uygun bir yere geldiğini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında Balkanlarda ayrılık ve prçalanma istemediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tarihi Kalemegdan'ı gezdi.  Vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra ülkedeki Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'ı ziyaret etti.