Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği New York'ta Türkevi binasının temel atma törenine katıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanının yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye giden bakanlar ve Genel Kurmaş Başkanı Hulusi Akar katıldı.

Temel atma teröni dua edilmesiyle başladı.

Törende ilk olarak Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir konuşma yaptı ve Türkevi'nin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada Birleşmiş milletlerin eksikliklerine değindi ve artık birleşmiş milletlerin reforme edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı konuşmasında İstanbul'da bir Birleşmiş Milletler merkezi kurulmasından da bahsetti. 

Konuşmaların ardından Türkevi'nin temelinin atılmasıyla tören son buldu.

Erdoğan temel atma töreninin ardından bazı sivil toplam kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan ilk olarak Yahudi kuruluş temsilcilerini kabul etti.

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Erdoğan ve Stoltenberg yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otelde gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.