Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkarılmasıyla, iç turizmde 1.2 milyon kişilik bir hareketlilik yaratması bekleniyor.

 

İç Turizm Hedefi Yüzde 25

 

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ALTİD Başkanı Burhan Sili, turizmde ciddi faaliyet gösteren Türkiye gibi ülkelerin ana kaynak pazarının iç turizm olduğunu söyledi.

2016 sezonunun Türk turizmi adına çok olumsuz geçtiğini anlatan Sili, özellikle Rusya'da yaşanan kriz nedeniyle Rus pazarının neredeyse sıfırlanma noktasına geldiğini aktardı. Sili Avrupa pazarında da eksiler olduğuna dikkat çekti.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün açıklanmasını turizmcilerin müjdeli haber olarak nitelendirdiğini belirtiyor.

Turizm sektörü temsilcileri, 28- 29 Ağustos günlerinin tam gün, 31 Ağustos perşembe gününün de yarım gün idari tatil edilmesiyle otellerdeki doluluk oranının yüksek olduğunu belirtiyor ve tatile çıkacak olan vatandaştan elini çabuk tutmasını istiyor.