Cap d'Agde, Fransa'nın güneyinde Languedoc-Roussillon bölgesinde yer alan bir kent. Son yıllarda özellikle kendilerini naturalist olarak tanımlayan turistlerin akınına uğramaya başladı. Cap d'Agde kentine gelen turistler plajların yanı sıra kentin sokaklarında bile isterseler kıyafetsiz dolaşabiliyor.

Kentin her yerinde kıyafetsiz dolaşıyorlar!

Turistlerin akınına uğruyor ama çıplak olmayan giremiyor!

1980'lerin başlarında, bu Naturist (Nudizm veya naturizm, kişilerin vücutlarını utanmadan rahatlıkla sosyal olarak çıplak bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşmiş olarak bulunabilimeleri hali) yer gelişiminin sınırını aşamıyordu. Birçok dükkan ve ticari bina boş kalıp, satılmaya veya kiraya hazır hale gelmişti.François Mitterrand hükümetinin seçilmesiyse, bundan sonraki 10 yıl ekonominin farklı yönetimiyle devam etti.Bu süre zarfında natürist yer, popüler bir tesis olma yolunda gitmeye devam etti ve kendi çapında bir atmosfer geliştirdi. Bu süre zarfında pek çok Alman ziyaretçiye ev sahipliği de yaptı.

Turistlerin akınına uğruyor ama çıplak olmayan giremiyor!

Son yıllardaysa özellikle kendilerini naturialist olarak tanımlayan turistlerin akınına uğramaya başladı.Buraya gelen turistlerin daimi misafirleri gibi plajların yanı sıra kentin sokaklarında da çıplak dolaşılabiliyor.

Turistlerin akınına uğruyor ama çıplak olmayan giremiyor!

İsteyenin çıplak dolaşabildiği Cap d'agde'de yaz sezonunda nüfus 40 bine ulaşıyor. Oldukça yoğun ilgi gösteriliyor.Paris'e hızlı trenle 5 saatlik mesafede, ünlü tarihi kent Carcassonne'un batısında, harika plajlarıyla bir zamanlar normal turistik bir yer olan Cap d'agde artık sadece natüristlerin tatil beldesi olarak adlandırılıyor.