Tesla üretim maliyetlerini düşürmek için yerelleşiyor

Yayınlanan haberlere göre ABD merkezli şirket, yerel bir üretici ile ortak olmak yerine fabrikanın sahibi olacak. Çinli yetkililer, yerel ortakları etkileyen sıkı kuralların bazılarının esnetilmesine dair planlamalarda bulunmaktalar. Bu esnetmenin elektrikli otomobil üreticilerinin desteklenmesinde büyük bir yardımı olacağı düşünülüyor.

Şanghay’da bir fabrika kuracağını haziran ayında doğrulayan şirket, söylentilere artık tamamen son vermiş oldu. Bu süre zarfında şirketin sözcülerinden birisi, üretimin büyük bölümünün ABD‘de yapılacağını, ancak hizmet ettikleri pazarlarda ekonomik operasyonlar gerçekleştirebilmek için yerel fabrikalara ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin, elektrikli araçların üretimini desteklemek için çalışmalarda bulunuyor. Endüstri ve bilişim teknolojileri bakanı Xin Goubin, bir forumda, fosil yakıtlı araçların satışlarının aşamalı olarak azaltılacağını söylemişti. Goubin, gelecek yıllarda mevcut fabrikaların da daha fazla elektrikli araç üretmesinin gerekeceğini eklemişti. Hal böyle olunca, Çin’de bir fabrika kurmak, üretimini artırmayı hedefleyen Tesla için oldukça olumlu bir adım olacak.

Kaynak:SHIFTDELETE.NET