Kaçakçılara yönelik İstanbul ve Antalya’da düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait çok sayıda tarihi eser, yağlı boya tablosu ve binlerce cep telefonu materyalleri ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kaçakçı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube ekiplerince kaçakçılığın önlenmesine yönelik olarak Antalya polisiyle birlikte 19 Ekim’de İstanbul ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenledi. 

İstanbul’da biri deniz taşıtı olmak üzere 12, Antalya’da bir eve yapılan baskınlarda 7 kaçakçı  yakalanarak gözaltına alındı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 18’i Roma İmparatorluğu dönemine ait sikke, 4’ü yağlı boya tablosundan oluşan 27 adet tarihi eser, 10 bin 853 adedi mobil LCD ekranı olmak üzere 21 bin 664 parça cep telefonu aksesuar ve aksamından oluşan materyaller ile 700 adet taşıt kamerası ele geçirildi. 

Ayrıca kaçakçılıktan elde edildiği sanılan 29 bin Avro, 50 bin 571 Amerikan Doları ve 45 bin 720 Türk Lirası paraya el konuldu.

Gözaltına alınan 7 kaçakçı hakkında ‘2862’ sayılı ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’ ile ‘5607’ sayılı ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa’ muhalefet suçlarından işlem yapıldı.