ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky, 19-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky basın toplantısı 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda yapıldı. Toplantıya, Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Mammut Sportive AŞ İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katıldı.
Toplam 10 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılacağı yarışlar bu yıl 10 kilometrelik Mammut Chimera Run, 6 kilometrelik Mammut Vertical Kilometer, 90 kilometrelik Mammut Tahtalı Ultra Sky, 60 kilometrelik Mammut Tahtalı Berg Sky Race ve 27 kilometrelik Mammut Tahtalı Run To Sky kategorilerinde yapılacak.
Polat Dede, yarışlara ilk sene tek kategoride başladıklarını, bu yıl 5 farklı kategori koşulacağını söyledi. Yarışın her geçen sene giderek büyüdüğünü aktaran Dede, ilerleyen senelerde bu yarışı dünya şampiyonasıyla taçlandırmak istediklerini belirtti.
Yarışların Türkiye'nin ilk 'skyrunning' yarışı olma özelliği taşıdığını anlatan Dede, "Tarihi Likya Yolu'nda ve 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda böyle bir yarışı düzenlememek olmazdı. İlk başlarda nasıl koşulacağı merak ediliyordu. Çünkü sıfırdan 2365 metreye çıkıyorsunuz. Bu seneki yarışta dünyanın en iyi koşucularından ikisi buraya gelecek. Bu Kemer için de önemli bir reklam. 90 kilometrelik parkur, dağın etrafında 360 derece dönülerek koşulacak. Zor bir organizasyon. Yarış için bize destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Kemal Yüksel, ilçe turizmine yaptığı katkıdan dolayı Polat Dede ve ekibine teşekkür etti.
Haydar Gümrükçü, tüm spor dallarına destek verdiklerini belirterek, yarışmacıları zirvede ağırlayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.
Burak Sarı da yarışta dereceye giren 2 sporcunun İsviçre'de yapılan ve dünyanın en zorlu dağ koşusu olarak bilinen Eiger Ultra Trail yarışına gönderileceğini söyledi.