Diyarbakır Baro Başkanı iken 28 Kasım 2015’de Dört Ayaklı Minarenin ayaklarına isabet eden kurşunlarla ilgili basın açıklaması yaptığı sırada, terör örgütü mensupları ve polis arasında çıkan çatışmanın arasında kalıp başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Tahir Elçi için Diyarbakır Barosu anma etkinliği düzenledi. Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen anma etkinliğine Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, HDP’li milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Osman Baydemir, Ertuğrul Kürkçü, CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, avukatlar, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Tahir Elçi’nin 2015 yılında basın açıklaması yaptığı sesin verildiği alanda, Elçi’nin vurulduğu saat olan 10.53’te bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Konuşmaların ardından Türkan Elçi ve anma programına katılanlar, Tahir Elçi’nin vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minarenin önüne karanfil bıraktı.
Öte yandan, Tahir Elçi’yi anma töreni öncesi güvenlik güçleri alanı dedektör köpeklerle kontrol edip alanda arama yaptı. Açıklama boyunca bölgede çok sayıda polis hazır bekledi.
(Aydın Yorat /İHA)