HATAY-Salim Taş

Göğüs duvarında 13 santimetre boyutunda ve 650 gram ağırlığında kitle oluşan 13 yaşındaki Suriyeli Rana Hüseyin, valilik izniyle geldiği Türkiye'de şifa buldu.

Suriye'nin İdlib kentinde ailesiyle yaşayan Rana Hüseyin, yaklaşık 3 ay önce göğsündeki ağrı nedeniyle sahra hastanesine başvurdu.

Burada ilk kontrolleri yapılan ve göğsünde 13 santimetre boyutunda 650 gram ağırlığında kitle tespit edilen Rana Hüseyin, sahra hastanesindeki elverişsiz ortam ve yetersizlik yüzünden ameliyat edilemedi.

Tedavisi yapılamayan Rana Hüseyin'in ailesi, kızlarının taburcu edildikten 3 ay sonra ağrılarının artması üzerine Türkiye'de bulunan akrabalarından yardım istedi.

Hatay'da bulunan akrabaları, Rana Hüseyin için valilikle irtibata geçti.

Yaklaşık bir hafta önce ambulansla Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından alınarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine götürülen çocuk, burada ameliyata alınarak aylarca ağrı veren ve hayati risk oluşturan kitleden kurtuldu.

Rana Hüseyin'in ameliyatını gerçekleştiren MKÜ Göğüs Hastalıkları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, "Rana'nın ameliyatını eşim Doç. Dr. İbrahim Yetim ile gerçekleştirdik. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Kanser dokusunu tamamen temizledik." dedi.