Sağlık Bakanlığı himayesinde, Türk Yoğun Bakım Derneği eğitmenlerince, sağlık çalışanlarına yönelik sepsis ile ilgili farkındalık, tanı, ilk tedavi ve ileri tedavileri içeren bir eğitim seferberliği başlatıldı.

Bu bağlamda da Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Antalya EAH ve Manavgat Devlet Hastanesi’nde sepsis ile alakalı eğitimler düzenlendi.

Ülkemizin değişik şehirlerinde mümkün olduğunca çok sayıda hastanede yaklaşık 2 saat sürecek paket eğitim, ilgili eğitmenler tarafından verildi..

Dünyada her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen, 5,5-8 milyon kişinin ölümüne yol açtığı hesaplanan, görülme sıklığı yüzde 8-13 arasında artış gösteren, hastanelerde gerçekleşen her yıl 2-3 ölümden birisinin nedeni olduğu düşünülen sepsis’in, ülkenin önemli sağlık problemi olduğu belirtildi.

Bu önemli ve bilinmeyen hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmak ve kamuoyunun bu önemli sağlık sorununa dikkatini çekmek üzere 13 Eylül Çarşamba günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Sadık Özmen ile Uz. Dr. Hakan Parlak’ın tarafından eğitim verildi.