Saçları yıpratan pek çok etken var. Saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı vermek için doğal tariflerden yararlanabilirsiniz. Vereceğimiz muz maskesi tarifiyle saçlarınızın hem nemlenmesini hem de hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Muzun saçlar için harika bir besin olduğunu duymuş muydunuz? Yaklaşık u oranında su içeren muz, saç derisine derinlemesine nüfuz eder. Öte yandan içeriğindeki A, E ve C vitaminleri saç kırılmalarını önler, saçın uzama sürecini hızlandırır.

Muz, potasyum ve antioksidan bakımından da zengindir. Bu özelliği ile saçları nemlendirir, daha parlak ve hacimli olmalarına yardım eder. Muzu meyve olarak tüketmenin yanı sıra maskesini de uygulayabilirsiniz.

SAÇ UZATAN VE NEMLENDİREN MUZ MASKESİ

Malzemeler:

2 adet muz
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç damla gül suyu
Hazırlanışı:

Muzları iyice ezin. Hindistan cevizi sütü ve balı ekleyerek karıştırın. Ardından Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve gül suyunu ekleyerek blender’dan geçirin.

Maskeyi uygularken saçlarınız nemli olmalı. Duştan sonra uygulamak ideal olacaktır. Saçlarınızı tarayın ve karışımı kökten uca saçlarınıza sürün. Bir duş bonesi takın, 30 dakika bekleyin. Maskenin tamamını çıkarmak için iyice durulayın ve şampuan ile yıkayın. Daha sonra saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakın.

Bu maskeyi haftada bir kez kullanabilirsiniz.

Muz maskesinin faydaları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi muz zengin içeriği sayesinde saçları nemlendirir, uzamasını sağlar, hacim kazandırır ve parlatır. Bal da doğal bir nemlendiricidir. Aynı zamanda saç uzamasını hızlandırır. Hindistan cevizi sütü saçınızı güçlendiren, hacim veren antioksidanlar ve yağlar içerir. Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı saçlara parlaklık verir ve saçınızı derinlemesine düzenler.