Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Beşiktaş aşığı İrem Kurt, 1 yaşında tanısı konulan SMA hastalığı sonucunda 3 yıl içinde yatağa bağımlı hale geldi. Anne Kamile Kurt, SMA’nın tedavisinde kullanılan ve yurt dışından ithal edilen ilacın kızı için gelmesini ve İrem'in yeniden oturabilmesi için evde fizik tedavi istiyor.

İrem’in 3 aylıkken kollarında ve ayaklarında hareketsizlik oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde, İrem'e ender görülen genetik bir hastalık olan SMA tanısı konuldu. Hastalık nedeniyle gelişimi yavaşlayan İrem, hijyenik şartların uygun olmamasından dolayı ilkokul üçüncü sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı.

Tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmeye başlayan İrem, okuma ve yazmasını kendi kendine geliştirdi. İrem Amerika’da geliştirilen ve SMA hastasının tedavisinde kullanılan ilacın Türkiye’de kendisine de verilmesini istiyor. 

Beşiktaş tutkunu olan İrem'in ziyaretine siyah beyazlı futbolcular gelemese de İrem’e tüm futbolcularının imzasının yer aldığı forma hediye edildi.

İrem’in son 3 yıla kadar tekerlekli sandalyede bir çok şeyi tek başına yapabildiğini hatırlatan anne Kurt, kızının azimini şu cümlelerle anlattı. Anne Kurt, İrem’in en azından tekrar oturabilmesi için evde fizik tedavi alması gerektiğini belirtiyor. 

SMA hastalığıyla ilgili 18 yıldır bir umutları olmadığını belirten ailenin isteği, bütün hasta çocuklar için umut ışğının yanması.

Ailesinin tek umudu olarak İrem'in çok sevdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplu açılış için geleceği Antalya'da, İrem'i ziyaret etmesi.