Dünya Altın Konseyi’nin raporuna göre dünyanın 4’üncü altın tüketicisi olan Türkiye, aynı zamanda küresel altın talebinin yüzde 6’sını oluşturuyor. Ülkemizde ise yastıkaltı altın miktarının 3 bin 500 ton olduğu tahmin ediliyor. Hal böyle iken akıllara en çok takılan soru ise altın fiyatlarının nasıl seyredeceği?

Geçen yıl turizmde yaşanan düşüş ister istemez altın piyasasını da etkilerken, kuyumcular bu sezon umutlarını artırdı. 

Altının uzun vadeli yatırımın en güvenli adresi olduğunu belirten Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem altının bu cazibesi nedeniyle dolandırıcılık olaylarında sahte altın yönteminin çok sık yaşandığına değindi.  

Hiçbir belgesi olmayan, elden alınan altının mağduriyetler yaşatabileceğini de belirten Ferda Erdem, kuyumcuların altın bozdururken tüketicilere daha fazla kazandırmalarını ise şöyle açıkladı.

Haberimize küçük bir not, Antalya'da bugün çeyrek altın 235 liradan alınırken, 249 liradan satışa çıktı. Yarım altın 459 liradan alınırken 471 liradan satıldı ve tam altın da 943 liradan alınırken 996 liradan satışa çıktı. 22 ayar bilezik ise 133 liradan alınırken 145 liradan vitrinlerde yerini aldı.

 

Haber: Akif ARICI

kamera: Mehmet KARAKAŞ