Kemer ilçesine tatil için gelen ve kiraladığı elektrikli bisikletle gezerken 20 metrelik uçurumdan düşerek ağır yaralanan Oksana Popova ve 9 yaşındaki oğlu Daniel Popov’un yaşadığı kazanın ardından gözler, bölgedeki güvenlik tedbirlerine çevrildi. Bölgeye gezmeye gelen bazı turistler Rus anne oğlun uçuruma yuvarlandığı yolda ve turistlerin ilgi odağı tarihi köprüde korkulukların bulunmamasını endişe verici bulurken tedbir alınmasını istedi.


 

"Korkuluk yapılırsa kaza olmaz"

 

Ovacık Muhtarı İsa Anatürk, yer yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği bölgede kayma meydana gelen bir kesimin, 2015 yılında dönemin Kemer Kaymakamı Murat Bulacak’ın ivedi notuyla Kemer Belediyesine gönderdiği yazı sonrasında onarılarak 50-60 metre uzunluğunda korkuluk yapıldığını belirtti. Anatürk, dere kanyonun geri kalan bölümünde de Kemer Belediyesinin korkuluk yapmasının ölüm ve yaralanmalara neden olan kazaları önleyeceğini belirtti.


 

Tarihi köprü onarılacak

 

2006 kışında büyük bir sel baskını nedeniyle hasar gören tarihi taş köprüde Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruludan izinsiz onarım yapılamadığını dile getiren Anatürk, kendilerinin müracaatları üzerine Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan’ın çabalarıyla sorunun çözümüne yaklaşıldığını müjdeledi. Anatürk, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, tarihi köprünün onarımı ve restorasyonunu Karayolları Bölge Müdürlüğüne verdiğini, Karayollarının da konuyla ilgili ihaleyi gerçekleştirdiğini ve 11 yıldır bekleyen sorunun çözümüne yaklaşıldığını söyledi.


 

Rus anne ve oğlu yoğun bakımda

 

Öte yandan, önceki gün kaza geçiren 8 yaşındaki Daniel Popov’un bacağındaki parçalı kırık için ameliyat edildiği ve iç kanama riski taşıdığı; anne Oksana Popova’nın omuz ve kaburga kemiklerinde kırıklar ve akciğer boşluğunda iç kanama olduğu ve her ikisinin yoğun bakımda müşahede altında tutulduğu öğrenildi.