Antalya'da bir alışveriş merkezinde 7 yıldır sürdürdüğü Türk ve Rus Kültürleri Dostluk Festivali’nin 8’incisi bugün gerçekleşti. 3 gün sürecek olan Festival, Mehteran Korteji ile başladı.

Kortej avm'nin içinde tur atarken çevredeki vatandaşlar ilgili ile telefonlarına sarıldı. Tekrar başlangıç noktasına dönen grup, sahnede osmanlı marşlarını seslendirdi. Sahnenin etrafında Rus vatandaşlar tarafından kurulan kermeste Rus kültürünü yansıtan birçok el emeği göz nuru eser yer aldı. Bunun yanısıra el yapımı lezzetlerde festivalde satışa sunuldu.

ERKEK SESİ: "SİZLER İÇİN  RUSLARA ÖZGÜ, TATLI VE PASTA YAPIYORUM. TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORUM. ONUN İÇİN SİZLERİ DE DAVET EDİYORUM."

Çocukların hünerlerini sergileyeceği sahne gösterileri ile devam edecek festivalde, ilk gün çocukların yaptığı resimler sergilendi. Yerli ve yabacı birçok davetlinin katılacağı festivalin açılışı Antalya Büyükşehir Belediyesi  Bandosu’nun konseri ile devam etti. Pazar gününe kadar sürecek festivale katılan misafirler, Türk ve Rus kültürlerinden farklı lezzetleri tanıma fırsatı da bulacak.