Bahçeşehir Koleji’nin eğitim teknolojileri geliştirme projesi olarak ülkemizde de asistan olarak derslere katılacak olan “Elias, okul öncesi ve ilkokul seviyesinde öğrencilerin yabancı dil eğitimine adaptasyonunu artıracak. Böylece Elias, Finlandiya dışında ilk kez eğitim amacıyla derslere girecek.

Robot öğretmen asistan olarak derslere girecek!

Finlandiya’da öğretmen olarak işe alınan, 23 dil bilen, mobil bir uygulama ile sınıfın dili ve öğrencilerin düzeyine göre ayarlanabilen robot öğretmen Elias, eğitim teknolojilerinde gelişimin en somut örneği olarak dünya kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Dünya üzerinde köklü bir değişime giden eğitim sisteminin yakın takipçileri tarafından ilgiyle izlenen Elias, artık ülkemizde de konuk olarak eğitim görevini sürdürecek.

Finlandiyalı yapay zeka ve robotik firması Utelias Tecnologies tarafından bir yılda kodlanarak tasarlanan Elias hakkında bilgi veren şirketin CEO’su Johanna Hemminki, robot öğretmenin 23 dil bildiğini ancak şu an kullanılan versiyonunun Fince, İngilizce ve Almanca ile sınırlandırıldığını söyledi. Hemminki, robot öğretmenin öğrencilerin dil ve okuma-yazma gelişimlerine katkı sağlayacağını da dile getirdi. Finlandiya’da 4 şehirde pilot uygulamalarla ders başı yapan Elias’ın 2 yıl içinde daha da geliştirileceğine vurgu yapan Hemminki, bu süre içinde eğitim teknolojileri noktasında robotun istenilen düzeye ulaşacağını kaydetti.

 

Kaynak:Shiftdelete.net