Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen 17. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi, Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 41 üniversite arasında desteklenecek 5 pilot üniversite rektörleri Üniversiteler ve Bölgesel Gelişme panelinde MAKÜ ev sahipliğinde buluştular.

Oturum Başkanlığını YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptığı  “Üniversiteler ve Bölgesel Gelişme” panele, Ahi Evran, Bingöl, Düzce Mehmet Akif Ersoy ve Uşak Üniversitesi Rektörleri panelist olarak katıldılar.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması konulu panelde Yüksek Öğretim Kurumu anlamında üniversitelerin çalıştıkları projeleri, bilim boyutlarını, strateji boyutlarını, neler yapılması gerektiğinin konuşuldu. 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, toplantı hakkında bilgi verdi ve üniversitelerin bölgenin kalkınmasına yönelik araştırmalar yapıldığını söyledi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da bölgesel kalkınma konusuna dikkat çekti.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal'da üniversitelerdeki misyon farklılaşması ve bölgesel kalkınmaya dikkat çekerek yeni sistem hakkında bilgi verdi. Kongrede karşılıklı soru ve cevapların ardından Rektör Korkmaz Panel Başkanı ve panelistlere MAKÜ anmalığını takdim etti.