Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki Reina adlı gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin 57 sanık hakkında açılan ve dün yapılan ilk yargılamayla görülmeye başlanan dava, ikinci gününde devam ediyor.
İstanbul 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen duruşmaya, 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve Bin 540 yıldan 2 Bin 370 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen saldırgan Abdulkadir Masharipov’un da aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

ELİNDE DOSYAYLA GELDİ
Sanık Masharipov duruşma salonuna iki jandarma görevlisinin eşliğinde kelepçeli olarak getirilirken elinde bir dosya olduğu gözlendi. Masharipov sanıklar bölümünün en ön sırasına oturtuldu.
Salonda İngilizce, Kazakça, Fransızca, Arapça, Özbekçe, Rusça, Uygurca ve Çince tercümanlar da hazır bulunduruldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına bir avukat salonda hazır bulundurulurken, bazı mağdur-müştekiler ile avukatları da duruşmaya katıldı. Sanık yoklamalarının yapılmasının ardından savunmalar ve taleplerin alınması bekleniyor.
Duruşmanın yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları çevresinde ise yoğun güvenlik önlemi alındı. Kampüse giren araçlar Jandarma görevlileri tarafından durdurularak aramalar yapıldı.
Öte yandan, saldırgan Abdulkadir Masharipov ve eşi Zarina Nurullayeva duruşma sırasında karakalem çalışmasıyla resmedildi.