Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan yarenlerin gösterisi büyük alkış aldı.

 

Büyükşehir Belediyesi her akşam farklı etkinliklerle Karaalioğlu Parkı içerisinde gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan şenliklerinin on birinci gecesinde Çankırılı yarenleri ağırladı. Çankırı Belediyesi Yaren ekibi gösterisi öncesinde, Yaren Çavuşu yaren kültürü hakkında izleyenlere bilgi verdi. Ardından temsili orta oyunu sergilendi. Yaren kültürü örneklerle anlatıldı.


 

Yaren kültürü sahnelendi

 

Çankırı Yaren Meclisi kültüründen örnekler sergileyen ekibin orta oyunlar ve türküler ile harmanladığı gösteri etkinlik alanını şenlendirdi. Temsili bir köy odasında, Çankırı Yaren ekibi tarafından sergilenen orta oyunlar ve halk oyunları ilgi ile izlendi Yaren odasına girme kurallarından meclise, misafirlikten, selamlamalara kadar tüm gelenekleri Antalyalılara gösteren ekip oturma düzeni ve kıyafetleri ile izleyenleri adeta geçmişe geri götürdü.


 

İftar sofrası Çağlayan’da

 

Büyükşehir Belediyesi, geleneksel mahalle iftarlarıyla Ramazan ayının manevi iklimi ve bereketini bu yıl da devam ettiriyor. Antalya’nın çeşitli mahalleleri ve ilçelerinde kurulan iftar sofralarında her akşam binlerce vatandaş orucunu açıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofrası bu kez Muratpaşa İlçesi Çağlayan Mahallesi Kapalı Pazar’da kuruldu. İftar yemeği öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. İftar öncesi uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hep birlikte yapılan dualara orucunu açtı.


 

Finike’de ramazan eğlencesi

 

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu Gazipaşa’dan Kaş’a tüm ilçelerde de yaşatıyor. Finike’de iftar sonrası gerçekleşen Hacivat Karagöz gösterisi, Şeker Portakalı etkinliğinde çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Daha sonra Nihat Akçer’in sahne aldığı İrfan Türküleri Konseri Finikelilere keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.