Nevruz Bayramı'nı Antalya'da geçirmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptıran İranlı turistler, raftinge yoğun ilgi gösteriyor. Köprülü Kanyon'da 15 yılı aşkın süredir rafting işletmeciliği yapan Aktifraft sahibi Necmi Aksu, her yıl olduğu gibi bu yıl da sezonu İranlı turistlerin açacağını kaydetti. Köprülü Kanyon'un yaz sezonunda yerli yabancı binlerce tatilciye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aksu, "Antalya'ya tatile gelen her 10 turistten 1'i, mutlaka rafting yapıyor. Kanyondaki su sıcaklığı Ağustos ayında 5 derece. Zorluk derecesinin yüksekliği tatilcilere heyecanı ve adrenalini doya doya yaşamalarını sağlıyor" dedi.

Yüksek turizm sezonunda İran pazarıyla çalışmadıklarını fakat yoğunluk nedeniyle İranlı turistleri ağırladıklarını kaydeden Aksu, “Bizim hedefimiz her zamanki gibi Rus pazarı. Fakat İranlı yoğunluğundan dolayı Rus turistler gelinceye kadar İranlıları ağırlıyoruz. Sezonun ilk turistlerine kanyonun coşkulu sularında rafting yaptırarak eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Geçen sezon 300 binin üzerinde kişinin rafting yaptığını anlatan Aksu, “Köprülü Kanyon konumu ve turizme sağladığı katkı nedeniyle önemli bir bölge. Rafting turistlerin eğlendiği, serinlediği, yemek yediği, kültürümüzle tanıştığı ve tam bir gün geçirdiği bir etkinlik" diye konuştu.