Pixel 2 XL ekran yanığı ile gündemde!

Geçtiğimiz hafta da akıllı telefonun ekranıyla ilgili olarak çeşitli sorunlarbaş göstermişti. Bunlar arasında tuhaf bir mavi renk, hatalı renk üretimigibi sorunlar yer alıyordu. Öte yandan ekran yanığı sorunu ise işlerin daha da kötüye gittiğini gösteriyor.

7 günlük tam zamanlı kullanım sonrasında Android Central’dan Alex Dobie’nin paylaştığı fotoğraf durumun ciddiyetini gösterir nitelikte. Yanıklar, ekranın alt tarafında gezinme tuşlarının olduğu bölgede kendisini göstermiş durumda. Bu yanık sorunuyla birkaç kişinin karşılaşmış olması, olayı tek cihazdaki bir hata olmaktan da çıkartıyor.

Bu sorun şimdilik sadece Pixel 2 XL modellerinde baş göstermiş olduğu ifade ediliyor. AMOLED ekranlı nerdeyse çerçevesiz cihazlarda, fiziksel tuş yerine ekranda gezinme tuşlarına yer veriliyor. Bunun da ekranları yanıklara daha yatkın hale getirdiği vurgulanıyor.

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde bu sorunu yaşamamak için piksel kaydırma tekniği kullanmıştı. Google da benzer bir tekniği bu modelinde kullanmak zorunda kalabilir. Öte yandan panelin kötü kalitede olması ihtimali ise işleri zorlaştırabilir. Bakalım şirket Pixel 2 modeli için nasıl bir strateji izleyecek.

Kaynak:SHIFTDELETE.NET