Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli yapılan, Türkiye'nin de ilk yüz ve kol nakillerinin gerçekleştirildiği, her yıl binlerce hastaya şifa olan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Pakistanlı karaciğer hastalarına da umut dağıtacak.

Sağlık Bakanlığının sağlık turizmindeki çalışmaları kapsamında, Pakistan'dan karaciğer hastalıkları ve nakli ile doğumsal kalp anomalisi hastalarının tedavilerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi kararının aldı. Bu kararla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hazırlıklar başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı,   8 ayda 150 böbrek, 33 karaciğer nakli yaptıklarına dikkati çekerek, canlı vericiden ve beyin ölümü gerçekleşen kişilerden kadavra nakilleri yaptıklarını bildirdi. 

Organ nakil sayılarının önemli bir seviyeye çıktığını anlatan Güçlü, alt yapıları sayesinde bir günde beş böbrek nakli yapabildiklerini vurguladı.

Hedef Sağlık Turizminin Başkenti Olmak

Tedavi için yurt dışından gelen hastaları da olduğuna değinen Aydınlı, bakanlığın Pakistan ile yaptığı anlaşma ile birçok ülkeden nakil için gelenler olduğnu belirtiyor ve Akdeniz Üniversitesinin özelliğini şu sözlerle anlatıyor. 

Akdeniz Üniversitesinin hedefi Antalya'yı turizmde olduğu gibi sağlıkta da başkent yapabilmek.