Turizmdeki toparlanma yenileme yatırımlarına da olumlu yansıdı. Yeni otel yatırımlarının yanı sıra eskiyen oteller yıkılıp yerlerine daha büyük yeni tesisler yapılıyor. Antalya Alanya'da faaliyet gösteren 5 yıldızlı Yalıhan Aspendos Otel de yıkılıp yeniden yapılacak. Halen 194 odayla faaliyet gösteren otelin yerine 495 odalı ve 1212 yataklı yeni tesis inşa edilecek.

98 milyon liraya mal olacak

Yalıhan Aspendos Otel'in yıkılıp yeniden yapılma maliyeti 98 milyon lirayı bulacak. 40 bin metrekare inşa alanına sahip proje tamamlandıktan sonra 379'u standart, 31'i suit, 80'i aile ve 5'i engelli olmak üzere toplam 495 odalı 5 yıldızlı otel hizmete girecek. Yeni otelin 2021 yılında açılması planlanıyor. Tamamlandığında 1212 müşteriye hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacak olan tesiste 400 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Yağcı: Antalya’da renovasyonlar başladı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği(AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2018’de işlerin açılmasıyla otellerin yavaş yavaş renovasyon projelerini gündeme almaya başladığını söylemişti. Yağcı, “Ertelenmiş renovasyon projelerinin bu yıldan başlayarak, önümüzdeki 2-3 yıllık dönemde tamamlanacağını düşünüyorum. Oteller bütçelerini oluşturup, renovasyona daha rahat kaynak ayırabilecekler. Dolayısıyla gelecek yıllarda renovasyon projelerinde artış olacağını öngörüyoruz.” demişti.