Olay, Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün sabah saat 10.00 sıralarında meydana geldi.

Süleyman D., bacanağı Dursun ve baldızı Emine Ayaz’ı evlerinin bahçesinde yaşanan tartışmanın ardından tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, şahsı kendi evinde gözaltına aldı.

Tarafların arasındaki husumetin 8 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. 8 yıl önce Süleyman D.’nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda kaçak içki ele geçirilmiş ve şahıs gözaltına alınmıştı. Bu olayda kendisini Dursun Ayaz'ın ihbar ettiğini düşünen Süleyman D. ile iki aile arasında husumet başladı.

Husumet şahsın kaçak su kullandığı gerekçesiyle işlem yapılmasıyla devam etti. Süleyman D., bu olaydan da Ayaz'ı sorumlu tuttu. Ayaz'ın evinin yakınına gelerek tüfekle havaya ateş eden zanlı, gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Ta ki dün sabaha dek... Bu olayın ardından dün sabah Dursun ve Emine Ayaz, Süleyman D.’nin tüfeğinden çıkan kurşunların bu kez hedefi oldu.

İfade alma işlemleri devam eden Süleyman D., çelik yelek giydirilerek olay mahalline getirildi ve tatbikat yaptırıldı. Süleyman D.’nin geldiğini gören mahalle sakinleri şahsı linç etmek istedi. Jandarma havaya ateş ederek ve biber gazı kullanarak olayların büyümesini önledi.

Süleyman D., çıkartıldığı mahkemede tutuklanarak Alanya Cezaevine gönderildi.