Göz yaşartmayan soğan

Soğan doğramanın göz yaşarttığını herkes bilir. Bu yüzden yemek yapmaktan uzak duranlara çok basit bir ipucu verelim. Soğanları doğramadan 15-20 dakika önce buzluğa koyun. Çıkardığınızda hem kabuklarının daha kolay soyulacağını göreceksiniz hem de gözünüzün yanmadığını fark edeceksiniz.

Ne kadar kaynarsa kaynasın tencereden taşmayan su

Yemeğin altını kontrol edeceğim diye kim bilir kaç kere dizinin en önemli sahnesini kaçırdınız, kaç kere telefonu kapatıp dedikodulardan mahrum kaldınız. Aslında yapmanız gereken çok basit: Kaynayan tencerenin üzerine bir tahta kaşık koymanız yeterli.

Bayat yumurta testi

Yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan bunu bilemeyiz ama suya bıraktığınızda batmıyorsa o yumurta bayat demektir. Bayatladıkça içi gazla dolan yumurta suyun üzerinde yüzmeyi tercih eder ve en baştaki soruyu bir an için aklınızdan siler.

Biber acı mı?

Bu soruyla kaç kere karşılaşmışızdır. Sofraların en gizemli durumlarından biridir biberlerin acı olup olmadığı. Anlamak için kolay bir yol söyleyelim. Biber küçükse acı olma ihtimali fazlalaşır. Yani boyut önemlidir.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırma 
Bu işlem için çok basit bir yol var. Yumurtayı bir tabağın içinde kırın sonra bir plastik su şişesi alın. Yumurtanın sarısının üzerine gelin ve şişeyi ortasından bastırın. Vakum etkisi ile sarı kısmın kolayca beyazından ayrılıp şişenin içine girdiğini göreceksiniz.

Kararmayan muzlar 

Büyük bir keyifle aldığınız muzlar iki gün sonra kararıyor ve sizin canınız sıkılıyor değil mi? O zaman muzların daha geç kararması için basit bir önerimiz olacak. Salkım olarak değil de tek başına duran muzlar daha geç kararır. Ayrıca muzu sakın buzdolabına koymayın. Bu şekilde kararması yavaşlıyor gibi gelebilir ama lezzetinin büyük kısmını kaybediyor olursunuz.

Ekmek nasıl kesilir?

Ekmek keserken dilimleriniz paramparça oluyor, elinizle koparsanız daha muntazam dilimler elde ediyor olabilirsiniz. Üzülmeyin, bu sadece sizin yaşadığınız bir durum değil. Bu sorunu engellemek için ekmeği ters çevirip kesebilirsiniz. Çok basit ama etkili…

Tahılları böyle koruyun

Un, bulgur gibi malzemeler mutfağımızda büyük bir yere sahip. Ancak bazen ihtiyacımızdan fazlasını alıyor ya da diyet gibi sebeplerle tüketime ara veriyoruz. Böyle durumlarda unun, bulgurun böceklenme ihtimali çok yüksek. Bunu önlemek için yapabileceğiniz şey ise kavanozun içine birkaç tane kuru defne yaprağı yerleştirmek.

Çilek ayıklamak der değil

Çileklerin sap ve yapraklarını ayıklamak için özel mutfak aletleri var. Ancak böyle bir şeye para harcamak istemiyorsanız, basit bir pipetle de işinizi halledebilirsiniz. Tek yapmanız gereken pipeti çileğin uç kısmından yukarı doğru saplamak. Sağ ve yaprakların çubuğun ucunda kaldığını göreceksiniz.

Suyunu akıtmadan karpuz yeme

Karpuzun mevsimi geldi. Bu sıcak havalarda buz gibi karpuzu dilimleyip, şapur şupur yemek gibisi yok değil mi? İşte o şapur şupur kısmını değiştirebilirsiniz. Eğer karpuzun kabuklarını tamamen soyarak dilimlerseniz suyunu akıtmayacaktır. İlginç ama gerçek!

sabah.com