Robot aşçının mucidi Mark Oleynik, “Bizim amacımız istediğiniz her yemeği sizin için taze taze pişirecek bir aygıt yaratmaktı” dedi.

Oleynik, “Bir gece Çin yemeği, ertesi gün Hint daha sonra ise iyi pişmiş bir biftek yemek isteyebilirsiniz. Bu cihaz sizin için hepsini hazırlayabilir” dedi.

Ünlü aşçıların ellerini takip ediyor 

Cihaz, yemekleri hazırlarken ünlü aşçıların ellerini takip ediyor. Aşçılar ellerine hareket sensörleri takarak yemek hazırlıyor ve bu hareketler robot aşçının hafızasına kaydediliyor. Daha sonra ilgili malzemeler uygun yerlere yerleştirilip robot aşçının düğmesine basıldığında o öğrendiği şekilde yemeği kusursuz bir şekilde hazırlamaya başlıyor.

Oleynik bir gün tüm ünlü aşçıların hareket sensörleri takarak hazırladıkları yemek tariflerini internete yükleyeceğini ve evinde “robot aşçı” bulunan kişilerin bu tarifleri satın alıp robotun hafızasına yükleyerek evlerinin mutfağında Michellin yıldızlı restoranlara yaraşır menüler hazırlayabileceğini söylüyor.

Henüz deneme aşamasında olan ve şimdilik sadece Masterchef şampiyonu ünlü aşçı Tim Anderson’ın yengeç çorbası tarifini yapabilen robot aşçının gelecekte 10 bin sterline satışa sunulması planlanıyor.

 

sonhaber.in