Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk edebiyete intikalinin 79'uncu yılında tüm yurtta ve dış devletlerde olduğu gibi Anıtkabir'deki törenle anıldı. 

Anıtkabir'de düzenlenen ve on binlerce vatandaşın katıldığı törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Aslanlı yolda yürüyen devlet erkanı, anıtkabire ulaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. 

İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

 

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini İmzaladı. 

Resmi törenin sona ermesinin ardından Anıtkabir vatandaş ziyaretine açıldı. Anıtkabir'deki tören dolayısıyla yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrolünün ardından Anıtkabir'e alındı.

Cumhurbaşkanlığı korumalarının, özel olarak üretilen ve dünyada başka bir örneği bulunmayan kamuflajları ilk kez bu törende kullandığı öğrenildi.

Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkati çekti.