İki gün sonra 19 Temmuz'da sona erecek Olağanüstü Hal'in, üç ay daha uzatılmasını öngören tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun, OHAL'in uzatılması yönünde tavsiye kararı aldı. 

Erdoğan geçen hafta, OHAL'in üç ay daha uzatılmasının teklif edileceğini ve halen OHAL'e ihtiyaç olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı, "Terörle mücadele ne zaman sona ererse OHAL de o zaman sona erecek" diye konuşmuştu.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yaklaşık bir yıldır devam eden OHAL, uzatılma kararı Meclis tarafından da onaylandıktan sonra en az 19 Ekim tarihine kadar sürecek.

TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 1 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına bugün yeniden başladı. Kurulda, OHAL'in uzatılmasının da aralarında bulunduğu 3 Başbakanlık tezkeresinin görüşüleceği açıklanmıştı.

TBMM Genel Kurulu'nun ilk mesaisi, Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) bugün görüşülecek OHAL'in 19 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi için oldu.

 

Genel kurulda yurt dışına asker gönderilmesi, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı