Çok fazla şeker içeren meyvelerin tüketim zamanlaması önemlidir. Özellikle yemekten hemen sonra meyve tüketmek yanlıştır. Bu hatayı yaparsanız sindirim sisteminize zarar verebilirsiniz.

YEMEKTEN SONRA 30 DAKİKA ARA VERİN

Yemekten hemen sonra meyve tüketiminden kaçınmalısınız. Şeker ve karbonhidratlar ve bakterilerin gıdaların fermantasyonuna neden olabileceği için bu durum sindirim sisteminizde sorunlara yol açabilir.Meyveler kendi içinde birer ana öğündür. Ana öğünlerle birleştirilerek tüketilmemelidir. Meyvedeki şeker sindirim sisteminde ağır proteinlerle sindirildiğinde fermente olur. Bu yüzden yemekten sonra 30 dakika ara verip meyve tüketmek doğru olacaktır.

Haber: Meyve yemekten önce mi yenir sonra mı?

MEYVE NE ZAMAN YENİR?

Meyvelerin ideal tüketim zamanı sabah saatleridir. Bir bardak su üzerine meyve tüketmek ideal meyve tüketim şeklidir. Bu şekilde meyve tükettiğinizde kolay şekilde kilo verebilirsiniz.Yemekten yarım saat önce meyve yerseniz iştahınız kontrol altına alabilirsiniz. Yemek öncesi meyve yediğinizde meyvelerin lif içeriğinden daha fazla faydalanabilirsiniz.Gece yatmadan önce meyve yemek uyku kalitenizi düşürür. Enerjinizi yükselten meyveleri yatmadan önce tükettiğinizde uykuda zorluk yaşayabilirsiniz.