AliBaba’dan Mercedes’e yapay zeka desteği!

AliBaba’nın geliştirdiği yapay zeka altyapısı, Mercedes’in otomobillere entegre edeceği, yapay zeka altyapısı ile birlikte, sürücü, otomobil ve ev arasında bir etkileşim ağı oluşturacak. Otomobil eve yaklaştığında evde hazırlıklar başlayacak: ışık açılacak, müzik çalmaya ve ısınma devreye girmeye başlayacak. Bunun tersi yönde evden de aracın pencerelerinin kapalı olup olmadığı kontrol edilecek. 

Çinli, Mercedes sürücüleri bu türden yapay zeka hizmetlerinden pek yakında Alibaba’nın yapay zeka alt yapısı sayesinde yararlanabilecek. Araştırma enstitüsü yapay zeka laboratuvarlarının, Pekin’de düzenlenen “Auto China” fuarında açıkladığı üzere, birçok otomobil markası ile işbirliğine gidilecek. Araçlar bu türden hizmet sağlayan yapay zeka hizmetleri ile donatılacak.

Bu olanakları sağlayan algoritmalar esasen araç üreticilerinden gelmekte. Ancak bunlardan bazıları Çin sınırları dışında çalışmıyor. Bu türden teknik nedenlerle Daimler, Audi, Volvo gibi markalarla “yapay zeka – otomobil” çözümleri şimdilik gerçekleşemiyor.

Kaynak:Shiftdelete.net