Aracın son makyajı Temmuz ayında satışa sunulacak. Münih'in kompakt hatchback modeli yeni gövde renkleri ve jant seçenekleriyle dış görünümünü farklılaştırırken içeride güncellenmiş bir konsol bulunuyor.

Birçok motor seçeneği arasında benzinli ve dizel versiyonlar bulunurken bu üniteler gücü arka veya her iki aksa da aktarmaya devam edecek.

motor1.com'un haberine göre dış görünümdeki asıl büyük haber Shadow (Gölge) ismiyle geliyor. Daha doğrusu Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow ve M140i Edition Shadow isimli seçeneklerle.

İsmine sadık kalan araçlarda siyah renkli ön panjur ve LED far eklentileri bulunuyor. Stoplar da aynı şekilde daha koyu bir tona kavuşmuş.

Şayet seiçiminizi M Sport Shadow'dan yana kullanırsanız siyah renkli ve 18 inç çaplı jantlarla aynı renkte egzoz çıkışlarına sahip oluyorsunuz.

 

M140i Edition Shadow'da gri renkli jantlar alınabilirken bütün 1 Serisi modellerinde beş yeni jant ve iki yeni gövde rengi opsiyonu (Mavi ve Turuncu) bulunuyor.

Daha belirgin değişiklikler için iç mekana geçmek gerekiyor. Siyah renkli bir gösterge paneli ve yenilenmiş havalandırma çıkışlarıyla birlikte kromajlı cam açma düğmeleri ve elden geçirilen orta konsol tasarım farklılıklarını oluşturuyor.

BMW'nin son nesil iDrive ünitesini de sunacak olan makyajlı 1 Serisi'nde yeni trim ve deri opsiyonları da bulunuyor.

Navigasyon sistemine sahip olan otomobillerde 8.8 inç büyüklükte dokunmatik bir ekran alınabiliyor. Bu araçlarda dokunmatik joystick ve sesli komut algılama fonksiyonları da bulunuyor.

BMW ConnectedDrive gerçek zamanlı trafik bilgileri ve park yeri bilgileri sunarken Microsoft Exchange fonksiyonu sayesinde Microsoft 365 kullanıcıları email yollama ve takvimlerine erişme işlemlerini araçlarından yapabiliyor.

Otomobillerde ayrıca Wi-Fi bağlantı noktası olma özelliği, Apple CarPlay, mesafe takip radarı, otomatik frenleme ve şeritte kalma uyarısı gibi donanımlar bulunuyor.

Motor seçenekleri, 116i'de kullanılan ve 109 beygir güç üretebilen, turbo beslemeli, 3 silindirli benzinli üniteyle başlarken M140i'deki sıralı 6 silindirli, 340 beygir gücündeki motora kadar uzanıyor.

Dizel seçenekler 116 beygir güç üretebilen 116d ile başlıyor ve 224 beygir gücündeki 225d'ye kadar uzanıyor. 118d, 120d ve M140i'de araçlar xDrive isimli dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

Ayrıca çoğu seçenek 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabilirken 116'lar sadece manuel, M140i xDrive ise sadece otomatik şanzımanla sunuluyor.

BMW'nin şu anda üzerinde çalıştığı yeni nesil 1 Serisi ise önden çekişli olacak. Aracın gelecek yıl tanıtılması bekleniyor.