Lezzeti ve faydalarıyla mutfaklarımızda yer edinen ve severek tüketilen muzun, çiçeğinin de çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar sonucu eski zamanlarda ilaç olarak kullanılan muz çiçeğinin her derde deva olduğu ortaya çıktı. İşte şeker hastalığından kansere kadar sayısız faydası bulunan muz çiçeğiyle ilgili faydalı bilgiler...

http://www.kanalv.com.tr/panel/haberler/haber-ekle

Muzun faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Ancak muz çiçeğinin sağlık açısından inanılmaz faydalar sağladığını ve neredeyse her derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar sonucunda muz çiçeğinin içerisinde yer alan tomurcukların doğal ilaç etkisi gösterdiği ortaya çıkmış.  Muz çiçeği muz demetinin sonunda bulunan, koyu mor renkte bir çiçektir. İç kısmında ise muz meyvesi oluşturacak küçük tomurcuklar bulunur.Muz çiçeği içerisinde bulunan doğal mineraller sayesinde eski zamanlarda ilaç olarak kullanılırmış. Peki neye iyi gelir muz çiçeği, ne gibi hastalıklara şifa olur? İşte muz çiçeğinin faydaları…

ŞEKER HASTALIĞINI TEDAVİ EDER 

Diyabetik hastalar veya anemi hastaları muz çiçeklerini bol bol tüketmelidir. Muz çiçeği lif ve demir açısından zengin olduğu için kan şekeri seviyesini düşürür ve aynı zamanda vücuttaki hemoglobin seviyesinin yükselmesini sağlar.

VİTAMİN DEPOSUDUR

Muz çiçekleri önemli vitamin çeşitleri olan C, A ve E vitaminlerini içerir. Aynı zamanda önemli derece potasyum ve lif taşırlar.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Muz çiçekleri lif açısından zengindir. Çözünür lif, suyun içinde eriyerek jel kıvamına geldiği için gıdaların sindirim kanalına kolaylıkla girmesini sağlar. Çözünmeyen lif ise, suda çözülmediğinden sindirilmemiş besinlerin sindirilmesine yardımcı olur. Her ikisi tür lif de sağlıklı sindirimi ve besin emilimini artırır.

Vücutta dolaşan serbest radikaller sağlık problemlerinin ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir. Bağışıklığı ve direnç gücünü zayıflatır. Muz çiçekleri serbest radikallerle savaşır kanser gibi kötü niyetli hastalıkların olasılığını azaltmaya yardım eder. Aynı zamanda erken yaşlanmayı önler.

HASTALIKLARDAN KORUR 

Patojenleri uzakta tutar. Anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle herhangi bir enfeksiyon oluşumunu önleyerek hastalıklardan korur.