Ebeveynler dikkat! Kullanıcılarına bazı talimatlar vererek, hiç kimseye haber vermeden 48 saat boyunca ortadan kaybolmalarını teşvik eden "48 Hour Challenge"ın çocuklar ve gençler arasında hızla yayılmaya başlaması tedirginliğe yol açtı.

Siber güvenlik uzmanları ve psikologlar, kullanıcılarına bazı talimatlar vererek, çocukları ve gençleri intihara sürüklediği gerekçesiyle dünyada yasaklanan "Mavi Balina" oyununun ardından hiç kimseye haber vermeden 48 saat boyunca ortadan kaybolmalarını teşvik eden "48 Hour Challenge'ın zararlı etkileri konusunda ebeveynleri uyardı.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Siber Güvenlik Üyesi Esra Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerika ile İngiltere'de hızla yayılmaya başlayan "48 Hour Challenge" oyununda, kullanıcıdan iki gün boyunca yaşananlarla ilgili bilgi verilmemesinin istendiğini söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un da bu oyun için soruşturma başlattığına dikkati çeken Uzun, "Oyunun kullanıcıları, aslında ailelerinin kendilerine ne kadar değer verdiğini görmek istiyor. Her çocuğun içinde olan bir gruba ait olma ve kendini kanıtlama hissi bu oyuna dahil olma isteğini perçinliyor." dedi.

 

 

Kaynak: sabah.com.tr