Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından yapılan ve vatandaşların ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımını sağlayacak yaya köprüsü hizmete açıldı. Yukarı Pazarcı Mahallesi ile Yukarı Hisar Mahallesi’ni birbirine bağlayan yaya köprüsü, ulaşımı rahatlatırken, görsel olarak da bölgeye artı değer kattı. Modern çizgisiyle Türkiye’de bir ilk olan Yaya Köprüsü, ışık, ses ve suyun dansını bir araya getirdi. Manavgat Irmağı ile kamusal kullanım alanını bütünleştirici şekilde tasarlanan yaya köprüsünde vatandaşların ve turistlerin geçerken dinlenebilecekleri ve ırmağı seyredebilecekleri alanlar yerleştirildi.

 

Yaya Köprüsü sistemi, şehir mimarisi de göz önünde bulundurularak tek açıklık ile geçilecek şekilde tasarlandı. Genişliği 5 metre olan köprünün taşıyıcı yan elemanlarına su perdesi yerleştirilerek, akşamları belirli zamanlarda su ve ışık gösterileri de yapılıyor. Müzik eşliğinde, ışık oyunlarıyla adeta dans eden suyun görüntüsü izleyenleri etkiliyor. Yaya köprüsünün üzerinden geçen vatandaşlar, muhteşem projeyi hayata geçiren Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaya köprüsünün yapımının tamamlandığını söyleyerek "Yaya köprümüzün yapımı sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İki yakayı birbirine bağlayan köprümüz ulaşımı rahatlatırken görsel olarak da bölgeyi güzelleştirdi. Köprümüz yapılırken tüm doğal değerlerimiz korunmuş, tek bir ağaç bile kesilmemiştir. Köprümüzün Manavgat halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.