Manavgat Anadolu Lisesi ve Çardak Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından Evrenseki Mahallesi'nde kurulan Yörük Müzesi'ni gezdi. Geziye katılan öğrenciler müzedeki eserlere büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler müze görevlilerinden eserler ve Yörük kültürü hakkında bilgi aldı.

 

Müze yetkilisi Burçin Şahin, çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için müzenin güzel bir sosyal alan olduğunu belirterek, ziyaretçilerin özellikle de çocukların sergilenen eserlere büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Tematik bir sergilemenin yapıldığı müzede Yörüklerin mekanları, sosyal hayat, dokumacılık ve el sanatları, hayvancılık, tarım, mutfak kültürü ziyaretçilere tanıtılıyor. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulan müzede Yörük yaşantısını, gelenek ve göreneklerini ziyaretçilere tanıtmak ve müzenin açık hava sergilerini daha anlaşılır kılmak için heykellerle canlandırmalar yapılıyor.