Antalyaspor’un ekonomik sorunlar nedeniyle yaşadığı zor günler bitiyor. Kulüp Başkanı Cihan Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gelirlerine eski başkan Ali Şafak Öztürk tarafından temlik konulması nedeniyle yaşanan darboğazın aşılması için yapılan görüşmelerde sona gelindiğini açıkladı. Eski yönetimle uzlaştıklarını söyleyen Başkan Bulut, şimdiye kadar konulan temliklerin devam edeceği ancak yeni temlik konulmayacağı konusunda mutabakatın sağlandığını ifade etti.

'SORUN ÇÖZÜLDÜ'

Takımdaki futbolcuların alacaklarını ödemekte sıkıntı yaşayan Antalyaspor’un adı son günlerde art arda yaşanan maddi sıkıntılarla gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Hollanda kampının finalinde sponsorların geç ödeme yapması nedeniyle maddi bir problem yaşanmıştı. Ardından önceki gün teknik direktör Bülent Korkmaz, futbolcuların ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle akşam saatlerinde planlanan antrenmanı iptal etti.

Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı’nın teknik direktör Bülent Korkmaz’ın bu sorunu konuşmak üzere kırmızı beyazlı kulüp yöneticileriyle bir araya geleceği açıklamasında bulundu. Bununla birlikte Başkan Cihan Bulut, eski yönetimle yaptıkları görüşmeler neticesinde çözüme ulaştıkları için böyle bir toplantının söz konusu olmadığını dile getirdi.

ARTIK TEMLİK OLMAYACAK

 

Kulübün maddi sorunlarını futbolcuların karakterli duruşları ve başarılı görüşmeler neticesinde çözüme ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Cihan Bulut, “Biz her sorunu futbolcularımızla birlikte sakin bir şekilde atlatıyoruz. Temliklerle ilgili sıkıntıyı da çözdük. Kulübün gelirleri üzerine Ali Şafak Öztürk’ün alacaklarıyla ilgili konulan temliklerin devam etmemesi konusundaki görüşmelerde son aşamaya geldik. Şimdiye kadar kulübün gelirlerine temlik konuldu. Ama geçmiş yönetimle uzlaşıyoruz. Yolumuza temlikler olmadan devam edeceğiz. Futbolculara başta olmak üzere kulübün ödemeleriyle ilgili güçlükler önümüzdeki süreçte ortadan kalkacak” dedi.

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Antalya halkına destek çağrısında bulunan Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, kombine, loca satışlarından yaklaşık 10 milyon lira gelir beklediklerini açıkladı. Taraftarın bu süreçte yapacağı desteğin hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Arıcı, “Arsa satışından elde etmeyi hedeflediğimiz gelirle transfer ve acil ödemeler sorununu çözüme kavuşturacağız. Sol bek ve forvet olmak üzere iki transfer planımız var. Sıkıntılı sürecin ardından bu sene geçen yıldan çok daha iyi olacağız. Hollanda’daki kamp dönemi çok iyi geçti. Takım çok iyi durumda. Gençlerimize de güveniyoruz” ifadelerini kullandı.