İftar programına katılan Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ercan Bulut, İlçe Cumhuriyet Savcısı Nezir Bayram, İlçe Müftüsü Şemsettin Karcı ve daire amirleri yaklaşık 200 mahkum ile birlikte iftar açtı. İftardan önce bir konuşma yapan Cezaevi Müdürü Hacı Mol, ”Bugün burada, ailelerinden uzakta Ramazanı geçiren hükümlü kardeşlerimizin bir nebze olsun aile özlemlerini gidermek ve onlarla iftar soframızı paylaşmak için bulunuyoruz. Kurumumuzun amacı hükümlülerin tekrar suça yönelmemeleri için farkındalık oluşturmak, onları meslek sahibi etmek, topluma yararlı bir birey olarak ailelerinin yanına göndermektir. Bu çerçevede kurumumuzda, açıldığı günden bu güne birçok meslek kursu açılmış ve açılan 23 farklı meslek kursunda 250 hükümlüye belge verilmiştir. Bunun yanı sıra 100 den fazla konferans verilmiştir. Kurumumuz sinema, tiyatro, spor faaliyetleri gibi hükümlülerin sosyal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştıracak çeşitli faaliyetler de yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
Programda bir konuşma yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, “Mahkum kardeşlerim; Bunlardan ibret alın, belki haklısınız, belki mağdursunuz, Allah sizlerin yardımcısı olsun, hepinizin ailesi, annesi, babası, çocukları bekliyor. İnşallah tez zamanda kavuşursunuz” diye konuştu.
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Doğanşehir İlçe Kaymakamı Memiş İnan da, mahkumlara tez zamanda aileleri ile kavuşması temennisinde bulundu.