Türkiye sandık başındaydı. Bir yandan sonuçlar açıklanırken, gözler liderlerin oy kullandığı sandıklara çevrildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıklarda ipi göğüsleyen isim Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendi sandığının yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım ile İnce'nin oy kullandığı sandıklarda en çok oy alan liderdi. İşte o sandıklardan çıkan sonuçlar...

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın sandığı "Erdoğan" dedi

Liderler de sandık başındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy kullandı. Erdoğan'ın oy kullandığı 3275 Nolu Sandık'tan 188 oy ile Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci çıktı. Aynı sandıktan Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce'ye 103 oy çıkarken, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener 23 oy aldı.

 

Muharrem İnce'nin sandığı "Erdoğan" dedi

Yalova'da oy kullanan Muharrem İnce'nin oy kullandığı 1118 Nolu Sandık'ta kullanılan 339 oyun 167'sini Recep Tayyip Erdoğan alırken, İnce 144 oy aldı. Dağılımı da şöyle; Meral Akşener'in 23 oy aldığı sandıkta Selahattin Demirtaş'a 4, Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı.

 

Kılıçdaroğlu'nun sandığı "İnce" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çukurambar semtindeki Arjantin İlkokulu'nda oy kullandığı 4173 Nolu Sandık'tan Muharrem İnce 190 oyla birinci çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'a 110, Selahattin Demirtaş'a 9, Meral Akşener'e 34 ve Temel Karamollaoğlu'na da 11 oy geldi.

 

Yıldırım'ın sandığı "Erdoğan" dedi

Başbakan Binali Yıldırım oyunu İzmir'de 2354 Nolu sandıkta kullandı. Sandıktan Recep Tayyip Erdoğan 153 oy alarak lider çıktı. Onu 136 oy ile Muharrem İnce, 21 oyla Meral Akşener, 5 oyla Temel Karamollaoğlu ve 19 oyla da Selahattin Demirtaş takip etti.

Bahçeli'nin sandığı "İnce" dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin oy verdiği Anıttepe Ortaokulu'ndaki 1297 Nolu Sandık'ta en fazla oyu alan 245 oyla CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. Sandıktan Recep Tayyip Erdoğan'a 57, Meral Akşener'e 29, Selahattin Demirtaş'a 6, Temel Karamollaoğlu'na 5, Doğu Perinçek'e ise 1 oy çıktı.