Lamborghini Terzo Millennio: Yenilikçi teknoloji ve şeytani tasarım

Bir tasarım konsepti olan Terzo Millennio, Lamborghini DNA‘sını fazlasıyla taşımakta. Araç ayrıca en çılgın üretim modellerinden bile çok daha çılgın görünmekte.

Millennio, bir tasarım çalışmasından da öte bir şey. Nitekim MIT’nin Dinca Araştırma Laboratuvarı ve mekanik mühendislik departmanı Mechanosyntesis Grup işbirliğinde ortaya çıkan bu konsept, Lamborghini’ye göre enerji depolama, materyal, itiş gücü ve tasarımın geleceğini keşfetmekte.

Yapılan çalışmalardan bazıları, karbon fiber yapılar üretmenin daha iyi yollarını aramayı ve hatta kendi kendini tamir eden parçalar geliştirmeyi kapsamakta. Aracın tasarımı Darth Vader’ın elinden çıkmış gibi görünse de Lamborghini, tasarımın, hava akışını mükemmelleştirmeye adandığını söylüyor.

Millennio’nun en ilginç tarafı elektrikli olması ve her tekerleğin kendine ait bir motorunun olması. Lamborghini, geleceğin geleneksel bataryalar yerine hafif süperkapasitörlerde olduğunu düşünüyor. Devasa bir güç üretmesi beklenen aracın, rejenaratif frenleme ile süperkapasitörlerinin şarj olurken bile güç üretmesi sağlanıyor.

Konseptin üretim versiyonuna dair herhangi bir çalışma ise bulunmamakta.

Kayhnak:SHIFTDELETE.NET