#1 Çok makyaj, her zaman güzel bir makyaj değildir.


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Fondöteni bolca uygulayıp tüm eşitsizliklerden kurtulmak, göz makyajını yoğun tutup çarpıcı bir görünüm elde edilebileceğini düşünmek, aynı zamanda yoğun renkli dudak makyajı yapmak, bronzerın, allığın, kontürü bolca sürmek… Makyaj yapmak aslında bu değil, sen de biliyorsun. Çok makyajlı kısacası “Ben buradayım!” makyajı aslında hiç de iyi bir şey değil. Esas olay, güzellikleri doğal bir şekilde ön plana çıkarırken, kusurları da ustaca gizlemekte. Ne kadar az ve nokta atışı uygulama, o kadar iyi!

 

#2 Kusursuz makyaj için kusursuz fırçaların önemi


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Şu bir gerçek ki, makyaj fırçalarının, iyi bir makyajda rolleri çok büyük. Evet fondötenin iyisi, far paletinin kalitelisi için para harcamak doğru ama kusursuz bir makyaj için en önemli yatırımı da fırçalara yapmakgerekiyor. Doğru ürünü, doğru yere, en iyi fırça ile uyguladığında sonucun ne kadar farklı ve güzel olacağını göreceksin.

 

#3 En iyi fondöten, seni fondötensiz gibi göstermeli!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Artık hepimiz yoğun fondöten görünümünün aslında ne kadar kötü durduğunu biliyoruz. Kat kat sürülmüş, düzgün dağıtılmamış fondötenler, üstelik bir de cilt tipine uymayan, renki yanlış seçilmiş fondötenler tam bir kabus. Bunun yerine, hem renk olarak hem de yapı olarak cilde uyumlu bir fondöteni abartmadan, çok iyi bir şekilde dağıtarak uyguladığında kendi cildin gibi hissedeceksin ve ne kadar doğal göründüğüne şaşıracaksın. Aslında çok ufak miktarda fondötenlerin çok şey değiştirdiğini bilmelisin!

 

#4 Bir ürünün fiyatı, her zaman onun “iyi” olduğunu göstermez.


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Bir çoğumuzda bu algı var; Eğer bir ürün pahalıysa mutlaka iyi duruyordur. Bu tamamen yanlış bir düşünce, bugüne kadar denediğimiz uygun fiyatlı ürünler arasında öyle şeylerle karşılaştık ki, yüzlerce lira verdiğimiz ürünleri çekmecelerimizin gerisine itmeye yetti. Tek yapman gereken, uygun fiyatlı diye beklentini karşılamayacağını düşündüğün ürünlere bir şans vermek ve sırf pahalı diye sende çok iyi duracağını düşündüğün bir ürüne de, diğer hepsinde olduğu gibi şüpheyle yaklaşman. Kısacası, kitapları kapağına göre, ürünleri de fiyatlarına göre değerlendirme!

 

#5 Güzel makyaja giden yol, doğru cilt bakımından geçer


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Bunu artık hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Cilt bakımı, aslında güzel ve doğal bir makyajın ilk adımı. Cildine ne kadar iyi bakarsan, ne kadar düzenli ve iyi temizlersen, nemlendirirsen, makyajın da o kadar iyi görünecek. Daha önce bir şeyler karalanmış bir tuvalin üzerine, ne kadar uğraşsan da kusursuz bir resim yapmak mümkün değil, cilt temizliği ve makyajın arasındaki ilişki de aynı bu şekilde.

 

#6 Makyaj, aslında bir kandırmacadır!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Hepimiz, yüzümüzdeki kusurları az çok biliyoruz. Nereleri gizlememiz gerektiğini, nereleri de ön plana çıkarmamız gerektiğini bilmemiz çok önemli. Aslında makyaj tam da bundan ibaret. Ufak makyaj hileleriile kusurları geri plana atıp, güzel kısımları ön plana çıkardığında, en güzel makyajını da yapmış olacaksın.

 

#7 Karıştır, karıştır, karıştır!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Artık bugüne kadar makyajda “karıştırmanın” ne kadar önemli olduğunu öğrenmişsindir ama biz yine de bir kez daha bu önemli adımı hatırlatmak istedik. Kusursuz dumanlı bir göz makyajı da olsa, sadece tek renk bir far da sürecek olsan, mutlaka yumuşak uçlu bir fırça edinmeli ve geçişleri bolca karıştırmalısın. Hem doğal hem de güzel bir görüntü elde edeceksin.

 

#8 Takma kirpikler yeri geldiğinde olmazsa olmazdır!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Her ne kadar makyajın en doğalından yana da olsak, bazı durumlar istisna. Özel gün makyajlarında, takma kirpik olmadan olmaz. Hepimizin gizli silahı, bakışlara çok daha derinlik katan ve göz makyajını bir profesyonel elinden çıkmış gibi gösteren takma kirpikleri gizliden gizliye hepimiz çok seviyoruz!

 

#9 Bronzer sadece yazın uygulanan bir şey değildir.


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Bronz görünümü hepimiz seviyoruz ve bunun sadece yaza ait olduğunu düşünürken aslında yanılıyoruz. Bir dakika, kış aylarında da bronzer ile tamamen bronz bir görünüm yakalamaktan bahsetmiyoruz! Bronzer aslında cilde sıcaklık veren, fondötenin tek renk olmasından kaynaklanan o solukluğu gideren mucizevi bir ürün. O yüzden, kış aylarında da bronzerını hafifçe uygulayarak yüzüne hoş bir sıcaklık vermekten korkma.

#10 Makyaj rutinini belirle ve geliştir!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Az önce kusurları gizlemenin ve güzel kısımların ön plana doğal bir şekilde çıkarılması gerektiğini söylemiştik. Makyaj rutinini buna göre şekillendirip, belirledikten sonra, yeni şeyler denemeye devam edebilirsin.

 

#11 Dumanlı göz makyajının da dozları var!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Dumanlı göz makyajı dendiğinde illa siyah ve yoğun bir makyaj yapmak zorunda değilsin. Doğal renkte tek bir farla bile dumanlı bir göz makyajı yapabilirsin ve bunu günlük makyajında bile kullanabilirsin. Gideceğin yere göre dozunu ayarlaman yeterli.

 

#12 Cesur dudak makyajlarından korkma


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Hem gece hem gündüz, hem özel günlerde hem de partilerde elin hep aynı nude tonlara mı gidiyor? Kendinde bir türlü kırmızı, bordo, mor gibi renkleri deneyecek cesareti bulamıyor musun? Dene. Hayat kısa ve o bordo rujun sana ne kadar yakışacağını bilemezsin.

 

#13 Kaşlarını doldururken kendini kontrol et!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural

Kaş, ifadeyi en çok etkileyen şey. Kaş makyajının da doğallığı da son derece önemli. Kaşlarına şekil verme niyetiyle, ipin ucunu kaçırmak da tam bir makyaj kabusu. Makyajda sıra kaşlarına geldiğinde kendini kontrol et ve minik adımlarla hareket et ve sakın aşırıya kaçma. Hatta sana bir de ipucu verelim: Kaşlarını doldurmadan önce tersine tarayarak boşluklara daha kolay ulaşabilir ve yeterli miktarda ürün uygulayabilirsin.

 

#14 Primerların önemine inan!


Makyaj Hakkında Mutlaka Bilmen Gereken 15 Kural
 

Primer yani makyaj bazı uygulamasının makyajda ne kadar önemli olduğunu hep söyleriz. Artık makyaj bazları, rutinin bir adımı değilse, eklemenin şimdi tam zamanı. Gözenek ve ince çizgi görünümünü yok edebilir, cildini nemlendirebilir ve fondöteninin kalıcılığını bu sihirli adımla arttırabilirsin.

 

#15 Aslında kural yoktur, makyaj eğlenmektir!

Bu kadar kuralı alt alta sıraladıktan sonra aslında makyajda kural diye bir şey söylemek garip olacak ama günün sonunda makyaj eğlenmek demektir. Kusurlarını iyi bildikten sonra, kendi kurallarını yaratarak eğlenmeyi de bilmelisin!

 

 

 

 

kaynak:onedio.com