Büyükşehir Belediyesi, Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı'nda bulunan büfe ve ticari yapıları içerisinde barındıran ünite ve tesisleri kiraya vermek üzere kapalı teklif usulü ihaleye çıktı. Başkanvekili Ruhi Beşiktaş başkanlığında, Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlenen ihaleye, Alkoçlar Seyahat ile Senantalya iş ortaklığı tek katılan firma oldu. Belediyenin ilk yıl kira bedeli 8 milyon 75 bin TL + KDV olarak belirlediği ihalede firma, kapalı zarfta ilk yıl için 8 milyon 325 bin lira teklif verdi. Encümenin miktarı artırmasını istediği firma, teklifini 8 milyon 500 bin liraya çıkardı.

 

8 YIL İŞLETECEK

 

Belediye, kiraya verilen alan ve tesislerin kiracı tarafından bizzat işletilmesi halinde bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hasılatın yüzde 2'si oranında pay alacak. İhaleyi kazanan firma 8 yıllığına belirtilen ünite ve tesisleri işletme hakkına sahip olacak. Ticari dükkan gibi yapılar ile büfeler, iç dekorasyonu idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak işletilecek. 8 yıllık işletme süresinin ardından belirtilen tesisler sağlam, çalışır ve işler vaziyette Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek.

 

SON İŞLETEN ŞİRKET İHALEYİ ALDI

 

İhale şartnamesinde, son 10 yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli toplamda en az 1500 yataklı, 5 yıldızlı otel ya da 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine 10 yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentesi işletmeciliği yapmış olanların teklif verebileceği vurgulandı. Konyaaltı sahilindeki 11 işletmenin geçen yılki ihalesini de bugünkü ihaleye giren Senatalya Turizm Seyahat Acente Taşıma ve Dış Ticaret şirketi 875 bin TL + KDV ile kazanmıştı.