Kızarmış tavuk yedikten sonra durumu ağırlaşan Mitchell Etherton, doktorlar tarafından menenjit teşhisi konularak hastaneye yatırıldı ve zavallı çocuk komaya girdi. Vücuduna yayılan kan zehirlenmesi sonucu Mitchell'in sol bacağının bir kısmı kesilmek zorunda kaldı.

Yaşadığı korkunç trajedinin ardından Mitchell, şimdi sağ bacağını kurtarmak için savaşıyor.

Annesi Sharon Sigston ise menenjit belirtileri hakkında farkındalık yaratmak için oğlunun hikayesini insanlarla paylaşıyor.

Annesi, Mitchell'in hastalığından kısa bir süre önce babasının evinde tavuk yediğini ve bu nedenle hastalanmaya başladığında babasının onun tavuktan zehirlendiğini sandığını söyledi.

"Ertesi sabah Mitchell'in bacaklarının döküntülerle kaplı olduğunu, morarmaya başladığını ve acı çektiğini görünce, durumunun daha da kötü bir şey olduğunu anlamıştı." diye konuşan Anne Sigston şöyle ekledi:

"Neyse ki sağlık görevlileri çok hızlıydı ve onu komaya konulduğu yerel hastaneye götürdü." Ayrıca bacağını ve parmağını kaybeden gencin, 24 saat bile hayatta kalamayacak denmesine rağmen yaşadığı için şükrettiklerini söyledi.

Anne Sigston "Gıda zehirlenmesi gibi sıradan görünen şeylerin ölümcül bir durum yaratabileceğine dair farkındalık yaratmak istiyoruz. " diye ekledi.

"Çok sportif bir çocuktu ve futbolu severdi, ve asıl kaygısı tekrar oynayamamaktı." diyen annesi oğlunun tedavisinin şaşırtıcı derecede iyi gittiğini ve tüm olanlara rağmen savaşmaya devam edeceklerini söyledi.